Apple отново стана най-скъпата компания в света

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Технологичният гигант от САЩ Apple отново стана най-скъпата компания в света, заемайки челното място от друга американска компания – Microsoft, предаде Ройтерс. Това се случва на фона на продължаващата надпревара и инвестиции на производителя на iPhone в технологии за изкуствен интелект, отбелязва информационната агенция.

Днес акциите на Apple скочиха с почти 4 на сто до рекордните 215,04 долара за брой, което повиши пазарната капитализация на компанията до 3,29 трилиона долара. Тази на Microsoft днес бе 3,24 трилиона долара, изоставайки от Apple за първи път от пет месеца, предава БТА.

Ръстът на акциите идва, когато технологичният борсов индекс Nasdaq достигна рекорден връх поради нови признаци на охлаждане на инфлацията в САЩ.

Вчера книжата на Apple се повишиха с повече от 7 на сто, след като технологичната компания от САЩ представи набор от функции с използване на изкуствен интелект и софтуерни подобрения за своите устройства – ход, който според няколко анализатори ще засили продажбите на iPhone.

На годишната конференция за разработчици на Apple по-рано тази седмица ръководителите, включително главният изпълнителен директор Тим Кук, разкриха повече подробности за това как гласовият асистент Siri ще може да взаимодейства със съобщения, имейли, календар, както и приложения на трети страни.

Лидерът в производството на чипове за изкуствен интелект Nvidia, чиято пазарната стойност за кратко изпревари тази на Apple миналата седмица, е нараснал по отношение на пазарна оценка с колосалните 154 на сто тази година. По-рано днес пазарната капитализация на компанията за видеокарти и чипове достигна 3,11 трилиона долара.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар