Apple отчита рекордно лятно тримесечие с 47% ръст в приходите от iPhone

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple току-що обяви финансовите си резултати за четвъртото тримесечие от фискалната си година, или периода от юли до септември. Компанията отчита рекордни резултати за този период с 29% ръст в приходите до $83.4 млрд. и $20.5 млрд. печалба. Числата обаче не са достигнали очакванията на анализаторите от $84.85 млрд. приходи. 

Интересно е, че приходите от iPhone за тримесечието са нараснали с 47% до $38.868 млрд., въпреки че в този период серията iPhone 13 е била на пазара едва седмица. Всички категории бележат сериозен ръст, като Mac ($9.178 млрд., 1.6% нагоре) и Услуги ($18.277 млрд., $25.6 нагоре) са донесли рекордни приходи, което означава, че преходът от Intel към собствени чипсети за компютрите на Apple е бил добра идея и върви отлично за компанията. В този отчетен период не влизат продажбите от току-що обявените нови лаптопи MacBook Pro с 14″ и 16″ екрани, които използват и по-мощни процесори.


Придохите от iPad за тримесечието са били $8.25 млрд. (21.4% нагоре), а от Носими технологии, технологии за дома и аксесоари – $8.79 млрд., или 11.5% ръст.

Въпреки позитивните числа, пред Apple стои и голямото предизвикателство с недостига на компоненти. Тим Кук обяви в интервю за CNBC, че недостигът на компоненти е имал ясен негативен ефект върху финансовите им резултати за тримесечието. Загубата от тези проблеми е в размер на $6 млрд., сподели шефът на компанията.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар