Apple отчита тримесечие с рекордни приходи от Mac и услуги

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple обяви днес финансовите си резултати за четвъртото тримесечие на фискалната си 2020-а, което съвпада с третата четвърт на календарната година. За периода компанията отчита абсолютен рекорд в приходите си от Mac и услуги, а продажбите на iPhone са били по-слаби заради забавянето на новите модели iPhone 12. 

Общите приходи на Apple за юли-септември 2020 г. са $64.7 милиарда при печалба от $12.7 милиарда спрямо $64 милиарда и $13.7 милиарда за същия период година по-рано. 

Компанията тепърва предстои да представи новите си модели Mac със собствени процесори Apple Silicon, но въпреки това за тримесечието компютърният ѝ бизнес е достигнал рекордни приходи от $9 милиарда – с 29% повече спрямо същия период на миналата година и с $1.6 млрд. повече спрямо досегашния рекорд.

От перо услуги резултатите също са най-високите до момента, като това е вторият най-сериозен източник на приходи (22%) за компанията след iPhone (41%). Става въпрос за $14.9 милиарда приходи, или 16% ръст на годишна база. 

apple iphone12-iphone12pro-ipadair-availability highland-village-05 10222020 big.jpg.large 2x

Продажбите на iPhone обаче не са поставили никакви рекорди, защото за разлика от предишните години, този път новите модели се забавиха с месец и излязоха едва през октомври, а две от устройствата (iPhone 12 mini и iPhone 12 Pro Max) все още се чакат (от 13 ноември). 

Тим Кук коментира, че iPhone 12 се приема добре на пазара, но заради COVID-19 Apple не дава прогнози за следващото тримесечие и не знаем колко точно ще успеят новите смартфони да подсилят представянето на компанията покрай коледните празници. 

Кук обаче загатва, че до края на годината се задават още премиери, като по всяка вероятност има предвид Mac с Apple Silicon.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар