Apple очаква 85% от първите купувачи да изберат iPhone 14 Pro и Pro Max

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тази година Apple замени iPhone mini с по-голяма версия Plus, което ще доведе до преразпределение на продажбите. Може би много клиенти ще изберат новия iPhone 14 Plus, но самата компания очаква 85% от първите купувачи да заложат на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max, а само 5% от продажбите да са за стандартния 6.7″ модел.

Apple още миналата година премахна разликите в двата Pro модела, с изключение на размера, разбира се, а същото важи и за двата базови модела – един и същ набор функции в различен форм-фактор. Разликата тази година обаче е, че ако сте любител на големите дисплеи, но нямате нужда от допълнителните екстри на Pro, спокойно можете да си спестите известна сума. Освен това компанията включи голяма част от новите функции на камерата в своите базови устройства, което дава още едно предимство на iPhone 14 Plus.Известният анализатор Минг-Чи Куо твърди, че според собственото му проучване на веригата за доставки, Apple залага много на първоначалните продажби на двата Pro модела. Според него около 85% ще бъдат разпределени между тях, а едва под 5% ще предпочетат iPhone 14 Plus.


Това не е толкова изненадващо, тъй като именно технологичните ентусиасти са тези, които купуват веднага след старта на ново устройства, а те обикновено избират моделите с най-много екстри.

Куо допуска, че със следващата серия iPhone 15 компанията ще продължи да увеличава разликите между стандартните и Pro моделите. Дали е прав – ще разберем едва следващата есен, а днес започнаха предварителните поръчки на новите модели iPhone 14 и в България, сред които има избор за хора с различни предпочитания, с изключение на любителите на супер компактните устройства.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар