Apple планира бъдещите модели iPhone, MacBook и Apple Watch да са още по-тънки

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Наскоро Apple представи новите модели iPad Pro, които освен с изцяло нови OLED дисплеи и мощни чипове M4 се характеризират и с впечатляващо тънък профил. Този интерес към по-финия корпус изглежда не е случаен и компанията планира да поеме в тази посока и при дизайна на останалите си устройства. 

Тънките до 5.1 мм нови модели iPad Pro са поставили началото за нова вълна в портфолиото на Apple, твърди Марк Гърман в днешния си бюлетин за Bloomberg. В него се посочва, че по-тънко тяло ще получат също iPhone, MacBook и Apple Watch. 

iPad Pro

В миналото устройствата на Apple често залитаха в посока ултратънко тяло, дори това да означаваше по-малка батерия, по-податлив на огъване корпус или по-малко портове. В последните години обаче сякаш тенденцията е обратната и Apple направи и смартфоните, и лаптопите, и часовниците си по-дебели, но пък с това задоволи различни нужди и изисквания на потребителите. 

Задава се обаче нов етап в развитието на устройствата Apple.

Технологичният гигант отново ще обърне поглед към по-финия профил, но този път може и да не е за сметка на други екстри. Като например при новите iPad Pro корпусът е по-тънък, но животът на батерията е същият, а за капак – тези устройства никога не са имали толкова качествени екрани и толкова мощни процесори. 

Гърман потвърждава предишен слух от друг източник, че догодина Apple може да пусне нов модел iPhone, който ще бъде по-тънък. Припомням ви, че през май се заговори за iPhone 17 Ultra или iPhone 17 Slim, който ще се предлага на още по-висока цена от моделите iPhone Pro Max. 

Apple-WWDC24-watchOS-11-training-load-Apple-Watch-and-iPhone-240610 inline.jpg.large 2x

Също от месеци се очаква да видим изцяло променен Apple Watch X, който да отбележи 10-годишнината от появата на първия смарт часовник на компанията. Възможно е и той да бъде с особено тънки линии. 

Твърди се, че Apple ще се стреми да предлага най-тънките и най-леките устройства в техните категории. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар