Apple планира да разработва сама и сензорите за камерите на iPhone

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple вече успешно премина към собствени чипове за смартфоните и компютрите си, но това далеч не е крайната цел за компанията по отношение на независимостта ѝ от външни доставчици. Вече знаем, че в Купертино се работи усилено по собствен 5G модем, наскоро чухме за собствени батерии, а сега Марк Гърман от Bloomberg обяви, че Apple започва да мисли и в посока сензори за камерите на iPhone. 

Информацията идва от днешния бюлетин на Гърман, в който в кратък абзац се посочва, че Apple има интерес и към разработката на собствени сензори за камерите на смартфоните си.Камерите са един от ключовите елементи за всеки съвременен телефон, особено за iPhone, а освен това ще бъдат важна част от развитието на самоуправляващите се автомобили и смесената реалност – две сфери, в които знаем, че Apple има интерес. 


Работата по този и всички останали компоненти, които компанията разработва за себе си, е под шапката на отдела за Хардуерни технологии, ръководен от Джони Сроуджи. Все още нямаме подробности кога би било реалистично да очакваме Apple да представи първия си сензор за камери и какви биха били неговите характеристики.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар