Apple планира нов iPad Pro със стъклен гръб и безжично зареждане

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple разработва нов iPad Pro, който ще има стъклен гръб и възможност за безжично зареждане, съобщава Bloomberg. Освен това компанията от Купертино подготвя нова версия на iPad mini, която да го направи с по-близък дизайн до този на останалите ѝ таблети. 

Информацията идва от Марк Гърман от Bloomberg, който твърди, че Apple работи върху сериозна промяна по дизайна на iPad Pro, която ще е първата от представянето на модела през 2018 г. досега. Става въпрос за стъклен гръб, който да замени металния корпус на таблета.

Освен възможност устройството да се счупи по-лесно, това ще позволи и добавянето на функция за безжично зареждане. Нещо повече – Apple планира и обърнато безжично зареждане, което означава, че върху гърба на iPad Pro ще могат да се поставят слушалки, часовник или смартфон и така те да се зареждат по безкабелен път.

Гърман все пак уточнява, че тези планове са на много ранен етап и все още не е ясно дали ще се стигне до финален продукт. Ако все пак проектът остане, очакваме новия iPad Pro през 2022 г.

По-рано, още до края на 2021 г., Apple планира да пусне и нов iPad mini, пише Bloomberg. При него ключовите новости ще са дизайн с по-тънки рамки около екрана и отпадане на хоум бутона, който днес присъства при стандартния iPad и iPad mini. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар