Apple подготвя магнитна външна батерия за iPhone 12

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple разработва външна батерия за серията iPhone 12, която ще се прикрепва към гърба на устройствата чрез магнити и ще ги зарежда по безжичен път. Това съобщава Марк Гърман от Bloomberg, който тези дни не спира да споделя предварителна информация за плановете на американската компания. 

Аксесоарът изглежда ще разчита на MagSafe – новата система за прикрепване на аксесоари към смартфоните iPhone 12, която не е нищо твърде високотехнологично и всъщност използва магнити. До момента Apple е предложила различни видове калъфчета, както и портфейл, които използват MagSafe за по-стабилно прикрепване към смартфона. 

Може би най-популярният аксесоар с MagSafe обаче е кръглата подложка за безжично зареждане на Apple. Нещо подобно ще бъде и външната батерия, само че зареждането ще става от собствения ѝ капацитет, а не чрез кабел и връзка с електрическата мрежа. 

Apple и досега е предлагала външни батерии за смартфоните си, само че под формата на защитни калъфчета, които просто имат по-дебел гръб, съдържащ батерията (изображението по-долу). В случая обаче не става дума за аксесоар със защитна функция.

MRXL2 AV3 GEO US

Според източници на Bloomberg някои прототипи от въпросната MagSafe външна батерия са с бяла гумирана повърхност, а целта на Apple е магнитите да са достатъчно силни, за да я държат здраво прикрепена към гърба на iPhone. 

Към момента обаче разработката на аксесоара е възпрепятствана от някои софтуерни проблеми и според Гърман премиерата на продукта може да се забави, а не е изключено и изцяло да отпадне от плановете на компанията. 

Изображението е от macrumors.com. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар