Apple подготвя AirPods Pro 2 с нов дизайн и по-качествен звук

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Миналата есен Apple представи новата версия на базовите си безжични слушалки AirPods 3, а през 2022 г. се чака и ъпгрейд на версията Pro. Новите AirPods Pro 2 са планирани за края на годината, като според Минг-Чи Куо те ще имат нов дизайн и за първи път в серията безжични слушалки на компанията ще предлагат поддръжка на Apple Lossless Audio Codec. 

Анализаторът твърди, че AirPods Pro 2 ще имат променен дизайн спрямо предходния модел, като може да изглеждат доста близки до Beats Fit Pro, които също са бранд на Apple. Това означава изчезване на т.нар. стъбло, с което се характеризират всички компактни безжични слушалки на компанията досега.  

Основен акцент при този модел ще бъде въвеждането поддръжка на Lossless звук, т.е. собствената технология на Apple за аудио компресиране без загуби в качеството, наречена Apple Lossless Audio Codec (ALAC). Това е екстра, която липсва дори при скъпия модел слушалки Apple AirPods Max. 

Друга новост при AirPods Pro 2 ще бъдат новите сензори, които ще позволяват следене на различни здравни показатели. Освен това калъфчето за съхранение и зареждане на слушалките ще може да издава звук, за да помага на потребителите да ги открият, когато не знаят къде са ги оставили. 

Куо очаква слушалките да бъдат представени в последното тримесечие на 2022 г., но прогнозира между 18 и 20 милиона продажби само до края на годината.  

Анализаторът смята, че AirPods като цяло отново започват да набират популярност и очаква продажбите им за последното тримесечие на 2021 г. да са по-високи от първоначалните прогнози – 27 милиона броя, или 20% годишен ръст. През 2022 г. се очакват 90 милиона продажби, или 25% ръст.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар