Apple потвърди, че новите модели iPhone ще се забавят с няколко седмици

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Миналата година започнахме да продаваме новите модели iPhone в края на септември, но тази година очакваме доставките да пристигнат няколко седмици по-късно. Това призна главният изпълнителен директор на Apple, Лука Маестри, по време на разговора с инвеститорите по повод обявяване финансовите резултати на компанията. С това Apple потвърди слуховете, че серията iPhone 12 няма да успее да стигне до потребителите още през септември. 

По-рано тази година The Wall Street Journal писа, че тази година Apple е забавила старта на масовото производство на смартфоните си и това най-вероятно ще доведе до по-късното им излизане на пазара с около месец. Qualcomm подсказа тази седмица за същото. 

Apple не посочва официално каква е причината за забавянето, но вероятно става дума за логичния негативен ефект на коронавируса, който се отрази на всички процеси в производството на технологични продукти. 

Apple обикновено представя новите си смартфони iPhone през септември и ги пуска на пазара още същия месец. Не е ясно каква ще бъде стратегията им тази година, след като доставките ще се забавят, но нищо чудно все пак традицията да бъде запазена и пак да видим iPhone 12 преди есента. 

Това не е първият случай, в който Apple забавя пускането на някой iPhone, припомня The Verge. През 2017 г. iPhone X дебютира заедно с iPhone 8 и iPhone 8 Plus, но само последните два излязоха през септември. X дойде чак през ноември. През 2018 г. пък iPhone Xr беше представен в септемврийското събитие, но на пазара дойде през октомври. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар