Apple представи първите си очила за виртуална реалност

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Технологичната компания “Apple” представи първите си очила за виртуална реалност, като отправи предизвикателство към собственика на Facebook “Meta” на пазар, който все още не е изкушил потребителите извън средите на геймърите и технологичните маниаци, предаде АФП.

Това е най-значимото продуктово представяне на емблематичния производител на iPhone, откакто през 2015 г. той представи Apple Watch.Apple Vision Pro има 3D камера и звукова система за видео и снимки, които след това могат да се разглеждат също в триизмерен вариант. Потребителите ще могат да избират съдържание с очи и да задават команди с ръце и глас.


 

“Смесването на цифрово съдържание с реалния свят може да отключи преживявания, каквито не сме виждали досега”, заяви главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук, докато представяше Vision Pro на събитие на Apple в Купертино, Калифорния. 

Устройството има външен дисплей, който ще показва очите на потребителя на хората във външния свят. Външният екран ще потъмнява, когато човек е изцяло потопен във виртуалния свят. Ако обаче той бъде приближен от друг човек, и двамата ще стават видими един за друг. “Никога няма да сте изолирани от хората около вас. Ще можете да ги виждате, а те ще виждат вас”, обясни Алън Дай, главният инженер по човешки интерфейс на компанията.

 

Vision Pro ще струва 3499 долара и ще се предлага в началото на следващата година, съобщиха от компанията.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар