Apple прибира 36% от приходите на Google Search в iPhone

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Технологичните компании не обичат да разкриват тайни, но когато са изправени пред съда много неизвестни около бизнеса им излизат наяве. Така се случи и сега по време на делото срещу Google в САЩ, където гигантът е разследван за монопол върху търсенето. При поредното изслушване беше разкрита информацията, че Apple прибира 36% от приходите на Google от търсачката им в iPhone. 

Google Search е търсачката по подразбиране в браузъра Safari на iPhone от 2002 г. насам, като сме чували, че Google плаща на Apple баснословни суми, за да запази тази привилегия през годините. Същата търсачка се използва и от другите устройства на Apple – таблетите iPad и компютрите Mac.Сега става ясно, че Apple удържа и 36% от приходите, генерирани от Google Search на нейните продукти. 


Миналия месец пък се появиха изчисления, че Apple получава между 18 и 20 милиарда долара от Google, което е около 15 на сто от годишната ѝ оперативна печалба. 

Apple винаги е твърдяла, че използва тази търсачка, защото тя е най-добрата на пазара. Към момента Google Search е основното средство за търсене през Safari, но потребителите биха могли да влязат в настройките на браузъра и да изберат друга. За сравнение при Android този избор се предлага проактивно на потребителите още при първото стартиране на устройството. И ако Google загуби настоящото дело, което се очаква да продължи до края на месеца, възможно е Apple да бъде принудена да дава тази опция също при първото включване на iPhone.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар