Apple продължава разработката на нов HomePod с функции на Apple TV и FaceTime камера

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Миналата пролет за първи път чухме, че Apple разработва комбинирано устройство на базата на HomePod с функции на Apple TV и FaceTime камера. Въпреки че досега такъв продукт така и не е представен официално, журналистът от Bloomberg Марк Гърман смята, че той все още е на дневен ред и дори ще е в основата на стратегията на компанията към интелигентните домашни устройства.

Според Гърман устройството ще комбинира HomePod, Apple TV и FaceTime камера за видео разговори през свързан телевизор. През април миналата година той спомена, че сред екстрите му ще бъдат стандартните възможности на Apple TV за гледане на видео и игри, заедно с функционалността на смартговорител, включително за слушане на музика и гласов контрол чрез Siri. room filling sound  zagu3551kwyi large 2x


Преди година журналистът твърдеше, че устройството все още е в ранен етап на разработка и Apple може да реши да не го пусне на пазара или да промени някои ключови негови функции във финалния му вариант. Сега Гърман сподели в своя седмичен бюлетин Power On, че продуктът все още е в плановете на компанията от Купертино и дори ще бъде в основата на стратегията й за интелигентния дом. Възможен сценарий е въпросната комбинация от HomePod, Apple TV и FaceTime камера да бъде централното домашно устройство за потребителите на Apple, а компактните HomePod mini да са нейни прилежащи аксесоари, разположени в останалите помещения.

Apple вече преустанови производството на своя оригинален HomePod през март миналата година, което накара много фенове да пердположат, че компанията работи върху негов наследник. Комбинираното устройство, за което Гърман сега говори, може да е тъкмо това продължение. Интересно е обаче как би изглеждало то, тъй като все още никой не се е осмелил да пусне негови визуализации.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар