Apple пусна първата бета версия на iOS 18

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple предостави за изтегляне първите бета версии на своите операционни системи iOS 18 и iPadOS 18 след обявяването им на WWDC 2024. Тези предварителни версии са предназначени за разработчиците на приложения, за да тестват и подготвят своите продукти за пускането на окончателната версия.

Сред основните нововъведения в iOS 18 и iPadOS 18 са значително разширените възможности за персонализиране на началния екран на устройствата iPhone и iPad. Потребителите ще имат много по-голям контрол върху местоположението и външния вид на иконите на приложенията. Ще бъде възможно свободно да се променят редът, местоположението им и прозрачността, както и да се персонализира менюто “Контролен център”.

Освен това новата версия на iOS ще актуализира предварително инсталираното приложение “Съобщения” с подобрени възможности за предаване на мултимедия и взаимодействие в групови чатове чрез протокола RCS.

Публичните бета версии за всички потребители ще бъдат достъпни през юли, а окончателното стабилно издание на iOS 18 и iPadOS 18 се очаква както обикновено през есента, след приключване на обширните тестове. Пълната поддръжка на новата операционна система ще бъде реализирана на всички устройства на Apple, съвместими с предишните версии на iOS 17 и iPad OS 17.

Отбелязва се, че в първоначалния етап на тестване са възможни различни грешки в производителността и стабилността. Освен това някои от функциите, обявени на конференцията WWDC, включително интеграцията с ChatGPT, няма да се появят до края на 2024 година.

Въпреки това iOS 18 вече показва значителен потенциал за подобряване на възможностите за персонализация на iPhone и iPad. Това е най-мащабната актуализация на iOS в последно време и Apple очаква тя да промени начина, по който използваме тези устройства.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар