Apple работи върху iPhone с жестов контрол и извит дисплей

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple разработва система с жестово управление за бъдещите си модели iPhone, съобщава Bloomberg, чиито източници твърдят още, че компанията има интерес и към извитите дисплеи. 

Технологията за жестов контрол ще позволява на потребителите да управляват някои функции на телефона само с движение на пръст над екрана, пише източникът. Преди години Samsung предложи подобна екстра в своите смартфони Galaxy, но при iPhone технологията ще бъде вградена в самия дисплей и няма да разчита на сензора над него. Това решение обаче може да не бъде достъпно поне за още две години напред.

Колкото до извитите дисплеи – говори се, че Apple ще залага на извивки в горния и долния край, а не от двете страни, както е при моделите Galaxy на Samsung. Такова устройство също няма да се появи поне в следващите две-три години. 

Bloomberg припомня и за MicroLED панелите, за които миналия месец писа, че Apple разработва. Те обаче са още по-отдалечени в бъдещето и може да видим смартфон с такъв екран едва след три до пет години. 

Новите технологии, за които се споменава по-горе, са с цел Apple да открои своя iPhone от конкуренцията. И двете разработки обаче все още са в ранна фаза на развитие и не е категорично сигурно, че ще ги видим в краен продукт. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар