Apple разработва по-достъпна версия на AR/VR очилата си, ще струват колкото iPhone

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple все още не е пуснала първия си продукт от категорията на очилата за смесена реалност, а Марк Гърман от Bloomberg вече говори за следващите попълнения в нея. Източникът твърди, че Apple работи по по-опростен модел с фокус само върху добавената реалност, който обаче може да се забави неопределено време, а на негово място да видим още едни AR/VR очила с цена, близка до тази на iPhone. 

Очилата на Apple, комбиниращи AR и VR възможности, все още се очакват през 2023 г. Те изглежда ще са по-нишов продукт, защото се говори, че цената им ще бъде около $3000. След тях обаче предстои лансирането на значително по-достъпен модел.Гърман твърди, че Apple работи по модел очила с добавена реалност, който ще бъде по-лек и по-достъпен. От информацията изглежда сякаш Apple подготвя подобно на Google Glass устройство, което ще може да показва дигитално съдържание, наложено върху реалния свят.


Apple-Glasses-Triad-Feature

Тези по-компактни очила първоначално са били планирани за лансиране на пазара през 2024 г., но в момента Apple преминава през затруднения в разработката им и заради технически предизвикателства премиерата им е била отложена за неопределено време.

Затова според Гърман компанията ще пусне втори модел очила за смесена реалност, който ще бъде по-достъпна версия на оригиналния и за момента е планиран за 2024 г. или началото на 2025 г. Цената на този продукт ще бъде близка до тази на iPhone, а това означава поне наполовина по-малко спрямо първия AR/VR модел. 

Така че засега плановете са AR/VR очила с цена около $3000 през 2023 г., по-достъпен модел AR/VR очила година или две по-късно, а след това – евентуално и само AR модел.

Изображенията са от Macrumors.com

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар