Apple разработва свой собствен password manager

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Приложението, което ще носи гръмкото име “Passwords”, ще има за цел да влезе в пряка конкуренция с лидерите в тази ниша 1Password и LastPass. Повече информация за него ще бъде споделена на предстоящия keynote на компанията по време на WWDC на 10 юни.

В новината, споделена първо от Bloomberg, се споменава, че новото приложение ще служи за лесен и безпроблемен начин за споделяне на login информация между всички устройства в екосистемата на Apple. Подобна функционалност съществува и в момента, но тя остава по-скоро скрита за средностатистическия потребител, защото е позиционирана дълбоко в менюто с настройките на iOS. 

Passwords ще се възползва от пълната функционалност на iCloud Keychain, което допълнително ще улесни потребителите, решили да се възползват от нея. На разположение ще бъде възможност за запазване на пароли за сайтове, стрийминг платформи, WiFi мрежи, както и функция, която ще използва FaceID и TouchID технологиите, налични във всяко устройство, за бързо влизане в отделните профили, които има всеки един от нас.

Освен на обичайните заподозрени, iPhone, iPad и Mac, Passwords се очаква да бъде налична и за наскоро излезлия VR хедсет Apple Vision Pro, както и за компютри, екипирани с Windows операционата система на Microsoft.

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар