Apple финализира преговорите с OpenAI за пренасяне на ChatGPT в iPhone

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Преди дни чухме, че Apple е подновила преговорите с OpenAI, чиято цел е функционалността на ChatGPT да бъде вкарана в iOS 18 и така iPhone да получи базирани на изкуствен интелект екстри. Нова информация от Bloomberg сега твърди, че тези преговори са почти финализирани. 

Все още не знаем какви са подпомогнатите от AI функции, които ще предлага iOS 18, но детайлите по всяка вероятност ще научим през юни по време на конференцията за разработчици на Apple WWDC 2024.

Въпреки че сделката с OpenAI изглежда е финализирана, знаем, че успоредно създателите на iPhone преговарят и с Google за подобно AI партньорство. То би позволило на Apple да се възползва и от възможностите на чатбота Gemini. 

Информацията твърди, че повечето от AI функциите в iOS 18 ще се случват изцяло на устройството и няма да имат нужда от достъп до облака, което ще ги направи по-бързи и по-сигурни. 

Очакваме анонса на iOS 18 на 10 юни, а серията iPhone 16 ще бъде първата с тази версия, преди да бъде пусната като ъпдейт и за по-стари модели. Ще бъде интересно да проверим и дали всички нови AI функции ще бъдат достъпни и възможни за предходните смартфони на Apple.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар