Apple ще активира в iPhone възможност за точна локализация при спешни повиквания

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

iOS 11.3 ще добави нови анимоджита и ще позволи на потребителите на стари модели iPhone да решават сами дали спорното ограничаване на процесора да бъде активно. Тази версия обаче е важна и заради решението на Apple да активира с нея технологията за точна локализация при спешни повиквания. 

Става въпрос за функция, която присъства при моделите с Android от години, но при iPhone идва едва сега, с очакваната напролет iOS 11.3. 

Advanced Mobile Location (AML), както се нарича технологията на Европейската асоциация на спешните номера (EENA), се активира при спешни повиквания и изпраща много точни данни за местонахождението на обаждащия се. Така в ситуация на опасност не е нужно да се диктува детайлно адресът, а в много случаи такъв дори не е известен. 

До момента Apple не беше въвела поддръжка на AML и от EENA апелираха многократно за това. Притесненията на Apple са били свързани със сигурността, но технологията изпраща локацията на позвъняващия само при обаждане на спешен номер и се деактивира веднага след това. Обикновено е активна за около 30 секунди. 

За съжаление това не означава, че технологията ще бъде автоматично активирана навсякъде, тъй като това зависи от всяка страна. От EENA коментираха за nixanbal.com, че в момента AML е активна във Великобритания, Ирландия, Естония, Литва, Австрия, Словения, Белгия, Финландия, Исландия и Нова Зеландия, а много други страни също я тестват.

Освен това от асоциацията посочват, че в момента се водят преговори и може да бъдат приети промени в европейското законодателство. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар