Apple ще изнесе до 10% от продукцията на iPhone 12 от Китай в Индия

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple ще изнесе между 7 и 10% от производството на новия си смартфон iPhone 12 от Китай в Индия. По този начин американската компания ще си спести таксите за внос на стоки на този пазар, а освен това ще намали зависимостта си от китайската държава, чиито отношения със САЩ продължават да са обтегнати. 

И до момента Apple има някои смартфони, които се произвеждат в Индия, но това са основно по-стари модели, като iPhone 11 и iPhone XR например. 

Новините обаче гласят, че част от продукцията и на най-актуалния iPhone 12 ще бъде изнесена от Китай към Индия, като част от нея ще остава за местния пазар, а останалата ще бъде изнасяна. Това означава, че Apple трупа все повече доверие в партньорите си в Индия и е готова да им повери производството и на бройки за износ, при това на най-важния си модел в момента. 

Основна роля в продукцията на iPhone 12 в Индия отново ще играе тайванската Foxconn, която произвежда устройствата на Apple и в Китай. Още две компании обаче се очаква да се включат в производството на индийския пазар – Wistron и Pegatron. 

Сайтът 9to5mac припомня, че през 2019 г. се появи информация, че Apple цели да изнесе между 15 и 30% от производството на iPhone извън Китай. Това обаче не е лека задача, защото много от доставчиците на компоненти са съобразени с производството в Китай и всяка промяна е свързана с още редица други логистични усложнения. 

А зависимостта на Apple от Китай е опасна за тях поради редица причини, сред които кризи като тази с COVID-19, търговски войни, политически проблеми, опасения за неспазване правата на човека и други. Тъкмо затова американската компания има за цел да установи производство за смартфоните си, основен източник на приходи за нея, в Индия, Виетнам, Индонезия и т.н. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар