Apple ще позволи на потребителите да изтеглят приложения директно от уебсайта на разработчиците

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Миналата седмица Apple пусна iOS 17.4 с големи промени в екосистемата на iPhone и App Store, за да се съобрази със Закона за цифровите пазари в Европейския съюз. Въведени са поддръжка за алтернативни пазари на приложения, нови бизнес условия и опции за покупка в приложението и др.

Apple ще стартира нова функция за уеб разпространение по-късно тази пролет, която позволява на разработчиците да предлагат своите приложения за изтегляне директно от своя уебсайт. Разработчиците ще могат да правят и свои онлайн магазини за приложения.

Например, Meta може да управлява пазар за приложения в Европейския съюз, който предлага изключително свои собствени приложения за изтегляне.

Така приложенията ще могат да се теглят и без да влизате в App Store.

За да използват тази функция, разработчиците ще трябва да се включат в новите бизнес условия на App Store, което означава, че ще плащат таксата за основна технология от €0,50 за всяка първа годишна инсталация над един милион през последните 12 месеца. Всяко приложение, разпространявано чрез мрежата, все още ще трябва да отговаря на указанията на Apple за нотариална заверка. Приложенията могат да се инсталират само от домейн на уебсайт, който разработчикът е регистрирал в App Store Connect. Apple също така ще направи редица API достъпни за интегриране със системната функционалност за разработчиците.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар