Apple ще прави устройства с виртуална и добавена реалност

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Агенция Bloomberg, която традиционно обръща голямо внимание на предполагаемите планове на Apple за разработване на комплекти с добавена реалност, съобщи за опити на свързани компании в различни юрисдикции да регистрират търговските марки „Reality Pro“, „Reality One“ и „Reality Processor“. Според източника те могат да се използват от самата Apple за обозначаване на устройства с виртуална и добавена реалност, които предстои да бъдат представени.

Както разяснява източникът, Apple и преди е действала чрез компании от трети страни, които са специализирани в подобни дейности, за да резервира необходимите ѝ търговски марки. Заявки за регистрация на търговските марки са подадени в САЩ, ЕС, Обединеното кралство, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Саудитска Арабия, Коста Рика и Уругвай. Ако тези заявки бъдат одобрени, собственици на правата върху търговската марка ще бъдат компаниите, които преди това са участвали в подобни дейности от името на Apple.Както се очакваше от Bloomberg, през 2023 г. Apple ще представи флагмански шлем за добавена реалност, а устройството под символа N301 вероятно ще се нарича „Reality Pro“. Apple вече е регистрирала търговската марка „realityOS“ за своята операционна система. Според източника Apple периодично нарича разработваното устройство „reality“, въпреки че не е имало официални коментари по въпроса.


До края на десетилетието Apple ще представи следващо поколение шлем със символ N602, както и леки очила за добавена реалност N421. Възможно е едно от тези устройства да се нарича Reality One. Марката „Reality Processor“ може да се отнася за един от вариантите на процесора M2 с 16GB памет и допълнителни функции за добавена реалност, който вероятно ще се появи в първото устройство от този тип през следващата година.

По предварителни данни първото устройство на Apple от тази фамилия ще позволява на приложения като Maps и FaceTime да работят в адаптирана среда за виртуална реалност, както и да взаимодействат в група потребители. Оптимизацията ще бъде пригодена и за гледане на спортни събития или филми, както и за участие в игри. Apple няма да забрави за медицинските и здравните функции.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар