Apple ще пусне отделно приложение за стрийминг на класическа музика

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple се готви да пусне ново приложение, насочено към любителите на класическата музика. Това е продукт, наречен Apple Music Classical, който ще стане публично достъпен на 28 март.

През 2021 г. компанията закупи холандската стрийминг услуга Primephonic, която е специализирана в класическата музика. Тя е в основата на новото приложение, което ще предложи на потребителите над 5 милиона класически композиции, включително нови издания с високо качество, както и стотици внимателно подбрани плейлисти. В допълнение към музиката Apple Music Classical ще включва биографии на композитори и задълбочена информация за ключови произведения.С помощта на приложението потребителите могат да търсят песен по композитор, диригент, заглавие или каталожен номер. Съдържанието се излъчва с високо качество до 192kHz / 24bit (Hi-Res Lossless). В допълнение към биографичната информация и композициите, в приложението са представени известни композитори, както и висококачествени дигитални портрети, които Apple е поръчала на художници. Библиотеката на услугата ще се допълва с нови композиции с течение на времето.


Приложението Apple Music Classical не изисква допълнителна такса, тъй като е част от абонамента за Apple Music. Това означава, че то може да се използва от всички абонати на стрийминг платформата на компанията. Първоначално новото приложение ще бъде достъпно за устройства с iOS (от iOS 15.4), но по-късно разработчиците ще пуснат и версия за Android.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар