Apple ще разчита на локални изчисления за работа с големи езикови модели

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През уикенда колумнистът на Bloomberg Марк Гурман не само обсъди защо Apple се нуждае от нов смартфон за 250 долара, но също така описа подхода на компанията към интегрирането на изкуствен интелект в нейните устройства. Според него Apple се опитва да повери значителна част от изчисленията на локалните компоненти на потребителските устройства.

С други думи, когато става въпрос за смартфоните на марката, невронният процесор в iPhone ще трябва да извършва локални изчисления при обработката на заявки, като ще разчита по-малко на обмена на информация с облачната инфраструктура. Този подход ще ускори отговора на системата на постъпващите заявки, а за потребителя това ще бъде видима полза. Освен това локалната обработка на чувствителна информация ще повиши информационната сигурност.

В същото време, според представителя на Bloomberg, Apple не отменя окончателно идеята за използване на големи езикови модели на трети страни, които се предлагат от Google или Microsoft. Apple разработва и свой собствен езиков модел, но той е ориентиран към използването на локални изчислителни ресурси. Подробности за тази концепция на Apple могат да бъдат обявени още в средата на юни на конференцията за разработчици WWDC 2024, както обяснява източникът.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар