Apple ще трябва да предложи по-лесен начин за прехвърляне от iPhone към Android

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple преди дни пусна iOS 17.4, с която прави сериозни промени в строгите си правила на App Store и разплащателните методи, като причината за тях е новият Закон за цифровите пазари (DMA) на Европейския съюз. Законотворците в Европа обаче са договорили и още изменения в досегашните практики на американската компания, което включва възможност за изтриване на браузъра Safari от iPhone, както и по-лесен начин за прехвърляне на потребителските данни от iPhone към Android. 

Информацията за допълнителните предстоящи промени се появи в документ на компанията, който представя начините, по които тя ще се съобрази с DMA на Европейския съюз. Всичко, изброено тук, вероятно ще важи само за потребителите в рамките на ЕС. 

Първата промяна е, че Apple ще трябва да предложи по-лесен и удобен начин потребителите да прехвърлят данните си от iPhone към други телефони, разбирайте Android. Това ще стане с надграждане на вече наличните миграционни инструменти и трябва да се случи до есента на 2025 г. Да, всичко си има срокове. 

Следващите изменения включват възможност за прехвърляне на данните между различни браузъри на iOS, което трябва да се случи до края на 2024 г. или в началото на 2025 г. Ще трябва да има опция и Safari да бъде изтриван от iPhone, ако потребителят използва алтернативен браузър и фирменият не му е необходим (до края на 2024 г.).

До март 2025 г. потребителите ще могат да сменят основното навигационно приложение в iOS.

 

За прехода от iPhone към Android всъщност вече има приложение на Google, което се нарича Switch to Android. С негова помощ потребителите могат да прехвърлят контакти, снимки, видео, бележки и други, но не и букмаркове от Safari, аларми, платени приложения и други файлове. Последните пропуски вероятно ще бъдат адресирани в официалното решение на Apple.  

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар