Apple Car без волан и педали може да се появи още през 2025 г.

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple се е заела сериозно с проекта си за собствен електромобил, като според най-новата информация от Марк Гърман от Bloomberg т.нар. Apple Car с високо ниво на автономност може да се появи през 2025 г. Електромобилът да не предлага волан и педали за ръчно управление – това е най-високата цел на ръководителя на проекта Кевин Линч. 

Проектът за собствен електромобил на Apple започна през 2014 г., като през годините се промени многократно. В един момент дори се говореше, че компанията ще се откаже от физическа кола и ще разработи система за автономни превозни средства. Днес обаче прогнозите отново са оптимистични. 

Според Гърман пред Apple има два сценария за развитие на проекта. Първият е за електромобил с ограничени възможности за автономно управление, а вторият – напълно самоуправляваща се кола, която не изисква човешка намеса. В момента компанията е поела по втория път, като наскоро е финализирала системата за самоуправление и е приключила основната работа по чипа, който ще бъде в основата на колата. 

Чипът за Apple Car е най-напредналият технологично компонент, който Apple е разработвала досега, твърди източникът. Той е съставен основно от неврални процесори, които да се справят с тежките изчисления на самоуправляващата се кола. 

За самото производство на електромобила обаче Apple ще трябва да разчита на партньори, като вече са обсъждани редица потенциални имена. Apple е прехвърляла и идеята да сглобява първата си кола в САЩ. 

Целта на Apple е да създаде кола, която няма волан и педали и е с интериор, в който пасажерите седят обърнати едни към други. В центъра на превозното средство може да има подобен на iPad таблет. 

Apple ще се стреми да пусне самоуправляващия се електромобил до 4 години, т.е. до края на 2025 г., твърди Bloomberg. Ако компанията не успее да постигне най-високите си цели, възможно е превозното средство да бъде пуснато с по-малко напреднали технологии и без пълна автономност. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар