Apple, Google, Microsoft и други настояват за финансиране на производството на чипове в САЩ

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple, Alphabet (компанията майка на Google), Amazon, Microsoft и други технологични гиганти се присединяват към групата на производителите на чипове, сред които и Intel, чиято цел е да настоява пред американското правителство за субсидии на производството на чипове в САЩ.  

Новосформираният съюз “Полупроводници в Америка” обяви, че е поискал от законодателите в САЩ да осигурят финансиране по закона Чипове за Америка, за който президентът Джо Байдън е поискал от Конгреса на САЩ $50 милиарда. 

Целта е тези средства да бъдат използвани за изграждането на допълнителни производствени капацитети за чипове в САЩ. 

Недостигът на чипове в световен мащаб продължава да притиска компаниите от различни индустрии, особено автомобилните производители. Reuters посочва, че Ford Motor Co е една от сериозно ударените от кризата с чипове компании и заради това е възможно да намали продукцията си през второто тримесечие на 2021 г. наполовина. 

Технологичните компании обаче също са засегнати, като при обявяването на финансовите си резултати за първото тримесечие Apple заяви, че очаква недостиг на чипове за своите лаптопи и таблети. 

Затова и администрацията на Байдън се въздържа от това да насочва чипове конкретно към автомобилната индустрия, защото това би могло да ощети други. Технологичните компании призозвават властите да не предприемат подобна намеса.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар