Apple Intelligence няма да се появи в Европейския съюз поне до края на 2024 г.

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 11 юни Apple представи пакет базирани на изкуствен интелект екстри, които обедини под името Apple Intelligence. Днес стана ясно, че тези функции няма да бъдат достъпни в Европейския съюз най-малко до края на годината. 

Apple няма да предлага достъп до новите AI възможности в iOS 18 на стотици милиони потребители, съобщава Марк Гърман от Bloomberg. Компанията е взела решение да не пуска Apple Intelligence в Европейския съюз, тъй като тези функции могат да нарушат новия Закон за цифровите пазари.

Освен AI екстрите в iOS 18 Apple няма да лансира в ЕС още някои нови решения – SharePlay и iPhone Mirroring. 

Всички тези екстри няма да бъдат достъпни в страните от Европейския съюз, включително в България, поне до края на 2024 г. Не е ясно обаче колко още ще отнеме на Apple да ги пусне и тук. Тази ситуация е добре дошла за Samsung, които пуснаха своите Galaxy AI екстри в цял свят още през януари и изглежда ще продължат да имат преднина в това отношение поне още половин година.  

Успокоение за някои фенове би могъл да бъде фактът, че поне до края на настоящата година компанията ще предлага AI функциите си само на английски. 

Какво е Apple Intelligence вижте тук.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар