Apple iOS 18 ще ви позволи да създавате персонализирани емотикони в движение с помощта на AI

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple се готви да представи нова версия на мобилната си операционна система iOS 18 на годишната си конференция за разработчици WWDC. Съобщава се, че една от много интересните функции на iOS 18 ще бъде възможността за създаване на персонализирани емоджита с помощта на технология за генериране от изкуствен интелект.

Според Марк Гурман от Bloomberg Apple разработва функция, базирана на изкуствен интелект, която ще може да генерира уникални емотикони, съответстващи на контекста на съобщението, което потребителят пише. По този начин iOS 18 ще позволи създаването на почти неограничен брой персонализирани емотикони за всяка ситуация, допълвайки вече съществуващия каталог от стандартни емотикони.

Това нововъведение ще спести на потребителите необходимостта да чакат годишните актуализации на iOS за нови емотикони. Вместо това интелигентната система, задвижвана от изкуствен интелект, ще може да генерира уникални изображения в реално време, които отразяват контекста и значението на въвеждания текст. Освен това се очаква iOS 18 да даде на потребителите възможност да променят цвета на иконите на приложенията на началния екран за по-голяма персонализация на интерфейса. Ще има и повече свобода при разполагането на икони и уиджети, без да се ограничава от твърда решетка, както е сега.

По този начин актуализацията на iOS 18 вероятно ще се съсредоточи върху подобряване на възможността за персонализиране на операционната система спрямо отделния потребител с помощта на технологията за изкуствен интелект. Повече подробности за новата операционна система iOS 18 и macOS 15 ще бъдат разкрити на 6 юни на конференцията WWDC 2023.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар