Apple MacBook със сгъваем дисплей може да се появи по-рано, ще използва чипове M5

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Отдавна се говори, че първото устройство със сгъваем дисплей на Apple няма да бъде смартфон, а голям таблет, който дори ще попада в категорията лаптоп и ще използва името MacBook. Досега се очакваше моделът да излезе през 2027 г., но днес анализаторът Минг-Чи Куо споделя по-оптимистични прогнози.

MacBook със сгъваем дисплей ще бъде пуснат на пазара още през 2026 г., твърди Куо, като общите му доставки за същата година може да достигнат 1 милион бройки. 

Интересното е, че устройството ще бъде с 20.25″ сгъваем дисплей, но Apple обмисля и версия с 18.8″ дисплей. В сгънато положение двете ще отговарят съответно на размера на 14-15″ и на 13-14″ лаптоп.

Извън размера на дисплея, единственото, което знаем за продукта, е, че може да използва чипсет от серията M5 на Apple. 

Целта на Apple е да постигне сгъваем дисплей без никаква следа от сгъвка в отворено положение, а това ще доведе до “много високи цени” за панела и пантата, посочва Куо. На този етап прогнозираните цени за панелите на този дисплей са около $600-$650, а за пантата – около $200-$250. В хода на усъвършенстване на производствения процес цените могат да се понижат.

Цената на материалите, необходимите за производството на MacBook със сгъваем дисплей, може да достигне тази на очилата за смесена реалност Apple Vision Pro, така че феновете трябва да очакват наистина доста скъпо устройство. Поне първоначално. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар