Apple Watch може да получи сателитна свързаност за SOS известия

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple планира да допълни полезните функции на своя популярен Apple Watch със сателитна свързаност, която ще позволи изпращане на спешни текстови съобщения и използване на SOS функцията директно от часовника, пише Bloomberg. Първоначално компанията ще използва сателитната функция в смартфоните от серията iPhone 14 тази есен, а след това ще я пренесе и към часовниците си.

За възможността iPhone да се използва при липса на операторска мрежа сме чували още миналата година, като множество източници прогнозираха, че функцията ще дебютира с iPhone 13. В крайна сметка това така и не се случи, но според Bloomberg предстои полезната екстра да бъде въведена със следващото поколение iPhone 14 наесен.Планът на Apple включва две функции, които ще използват сателитна връзка. Първата е за изпращане на текстови съобщения до предварително въведените спешни контакти или спешните номера в региона, в случай че не е наличен клетъчен сигнал. Новият протокол ще бъде обозначен със сиви балончета в приложението iMessage.


Apple watch-series7-availability durability 10052021 big.jpg.large 2x

Втората опция ще позволи на потребителите да докладват спешни ситуации на съответните органи, сред които пожар, катастрофи с кола, лодка или самолет и др. При нея телефонът ще попита за какъв тип криза става въпрос, а системата ще е в състояние да използва конкретна информация за случаи като паднал зад борда човек или плавателен съд например. Съответно тя ще попита потребителя дали има нужда от помощ, дали са замесени хора с подозрително поведение или оръжие или дали самият той не е претърпял травма.

Поддръжката на функцията ще зависи от местното законодателство и възможности, тъй като според Bloomberg не е проектирана да работи във всяка държава. Може би с времето тя ще получи по-широка поддръжка, подобно на функцията EКГ за Apple Watch.

В по-дългосрочен план Apple подготвя за смартчасовника си и функция за измерване на кръвното налягане, която се разработва вече 4 години, твърди Марк Гърман, но може да се появи с моделите през 2025 г.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар