AR очилата на Apple ще имат супермощен процесор, съпоставим с този в компютрите Mac

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вече за пореден път чуваме за плановете на Apple да пусне очила с добавена реалност, като сега информацията е още по-детайлна и идва от достоверен източник. Анализаторът Минг-Чи Куо споделя, че американската компания ще използва в AR очилата си супермощен процесор, съпоставим с този от компютрите Mac. 

Куо твърди, че AR очилата на Apple ще имат същата изчислителна мощ, каквато предлага Mac, а чипът и неговата висока производителност ще бъде най-значимото преимущество за продукта пред конкуретни такива. Устройството ще има и втори процесор, който ще бъде по-слаб и ще бъде отговорен за обработка данните от сензорите. 

Очилата ще могат да работят като самостоятелно устройство, без нужда от връзка с Mac или iPhone. Казва се още, че те ще поддържат широк набор от приложения, а не само ограничен списък такива, като ще имат и два 4K micro OLED дисплея от Sony, което подсказва за VR възможности. 

Анализаторът смята, че целта е в хода на следващите 10 години Apple да замени iPhone с AR и тези AR очила са първата стъпка в тази посока. 

На този етап се очаква очилата да излязат на пазара през последното тримесечие на 2022 г., така че има още цяла година дотогава. 

*на изображението горе са най-новите VR очила на HTC

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар