Archer Aviation е тествала своите патентовани литиеви батерии за падане

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Литиевите батерии са податливи на пожар в случай на неизправност, по време на работа, както и в случай на физическа повреда. Това има множество негативни последици при инциденти с електрически превозни средства и е двойно по-опасно в случай на катастрофа на електрически самолет. Поради това изискванията за стабилност на акумулаторните батерии за авиацията са най-строги. За да се подготви за сертифициране от FAA, Archer Aviation пусна три акумулаторни пакета от височина и провери тяхната надеждност.

Четириместните пилотирани аеротаксита на Midnight се захранват от патентованите акумулаторни пакети Olympus на Archer. Тестването на отделните акумулаторни клетки за аеротаксиса на компанията започна през 2021 г. През 2022 г. компанията започва да тества цялостни комплекти батерии. Всеки от тях има капацитет от 142 kWh и осигурява напрежение от 800 V. Максималната изходна мощност на блоковете достига 1,3 MW.

По време на теста за падане блоковете са пуснати от височина 15 метра. Общо три блока бяха изпуснати с различни нива на заряд: 0 %, 30 % и 100 %. Всеки един издържа на удара без признаци на повреда и остава работоспособен след това. Целта на Archer е да промени градското пътуване, като замени 60-90-минутните пътувания с автомобил с 10-20-минутни полети с електрическо аеротакси, което е безопасно, екологично, безшумно и на същата цена като наземния транспорт. Archer Midnight ще бъде първото такова решение, към което проявява интерес и Пентагонът като средство за специални операции.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар