политици

Bългарите имаме вярата си. Ценностите си като народ. С малко усилие можем да се върнем към това, което ни е спасявало през вековете

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
10 000 души кандидати за властта!!!

По този повод:

АЗ НЕ СЪМ ПОЛИТИК И НИКОГА НЯМА ДА СТАНА

Време разделно за много хора. Мислещи в черно и бяло, на фили и на фоби.
Светогледът на които е ограничен от личните им вярвания. Забавно е. И поучително. Как капаците на очите не позволяват да се види общата картина.

Още от 1990 година се интересувам от политиката и винаги, ако не на сцената, съм на първия ред поне. Илюзии не си правя. Да, политиката е много, много мръсна работа и затова трябва да се прави от чисти хора. Да си политик, включва и умението да си гъвкав, да правиш компромиси, дори понякога със себе си. Да се нагаждаш и да си мълчиш.
Това е изкуство. Аз съм се опитвала. Още на 23 години бях избрана за общински съветник и след това бях секретар на кметство в Пловдив. Предлагаха ме дори за депутат, тогава.На избираемо място. И тогава не си мълчах. Обвиних човек, назначен от партия в състава на СДС тогава за районен кмет, че взема пари от хората, за да им предоставя общински жилища, настоявах да се разследва случая. Казаха ми да си МЪЛЧА. Дори ми казаха, че и аз мога да правя същото. Подадох оставки – като секретар на регионалната организация на партията и като секретар на кметството. След това имах много случаи. Ако си мълчах, можеше и да ме гледате в Народното събрание, но нямаше да знаете коя съм. Аз също нямаше да знам.

Миналата година много от приятелите ми знаят, че подадох оставка като заместник-председател на една от новоучредените партии. Защото не бях съгласна с лъжите и поведението на „лидера“. Защото пак не си мълчах.
За тези избори получих доста предложения за включване в листи на партии. Реших, че е по-важно да имам свободата да казвам каквото мисля. А и си харесвам работата. Няма да си сложа ключалка на устата заради личното удобство. Защото свободата ухае прекрасно.

Явно не ставам. За политик поне. Защото има нещо по-ценно от политическата кариера и постовете във властта. А това е самоуважението и чувството сутрин, че можеш да се погледнеш без срам в огледалото. И да си доволен от решенията си, без значение как са те закопали.

Политиката е мръсна…..в нея няма случайни неща. Няма случайни политици. Няма такива, които не умеят да мълчат. И никой не би допуснал такива. Сегашната политическа система е така направена, че без външна подкрепа, спонсориране или вътрешно финансиране от мафията или определени олигарси, никоя партия не може да пробие. А всеки политик, който се опитва да тръгне срещу системата, го спират още на ниво местна организация.
Аз НЯМА ДА МЪЛЧА. Включително за грешки на политици или хора, които харесвам. Понякога трябва КОРЕКТИВ. Човек, който да казва по време на триумфа на цезаря, да помни, че е смъртен.

Една българка съм. Част от народа. Не искам да вземам властта, не искам да се издържам чрез политика. Не искам да се съобразявам със статуквото и конюнктурата.

Защото свободата да можеш да казваш каквото мислиш, няма и не може да има цена. Не че не греша, всеки го прави. Но имам силата да признавам, когато видя грешките си.

Днес България е заложник отново на великите сили. От едната страна е Козяк, от другата Москва. Като всяко лоби е стигнало до безумни крайности. Моето мнение е, че трябва да се махнем от ЕС и НАТО, защото ще се самоунищожим, ако останем там. Техните ценности не са българските ценности. С техните закони и действия, България се самоунищожава. Аз съм за православната вяра, за това да сме в съюз с хора, близки до нас, за традициите, за семейството, толерантност към различните дотам, че да не бъдат преследвани, но не и дотам да ме карат да бъда като тях и да ги гледам постоянно.
БОГ, БЪЛГАРИЯ, СЕМЕЙСТВО! Това са моите ценности. А западната цивилизация отдавна ги е изоставила. А историята и човечеството помнят какво се е случило с народите, тръгнали срещу Бог и вярата си.

И вярвам, че българите имаме вярата си. Ценностите си като народ. Че с малко усилие можем да се върнем към това, което ни е спасявало през вековете.

И затова не са ни нужни политици. НУЖНО Е ДА ПОВЯРВАМЕ В СЕБЕ СИ, ДА ПОГЛЕДНЕМ В ДУШАТА СИ И ДА ПОСТАВИМ БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Елена Гунчева

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар