Beyond Meat се обединява с McDonald’s и KFC

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американската стартъп компания Бийонд мийт (Beyond Meat), която произвежда стекове и наденица на растителна основа, обяви, че е подписала партньорства с гигантите в бързото хранене Макдоналдс (McDonald’s) и Ям! Брандс (Yum! Brands), предаде Франс прес.


McDonald's иска да използва по-малко пластмасови отпадъци

Тези партньорства са определени като стратегически и ще продължат три години с Макдоналдс и повече с корпорацията Ям! Брандс, която обединява марките Кей Еф Си (KFC), Пица Хът (Pizza Hut) и Тако бел (Taco Bell), се посочва в две отделни комюникета.

Бийонд мийт ще е основният доставчик на стека, който се съдържа в МакПлант (McPlant) – хамбургера на растителна основа, който в момента се тества в ресторантите Макдоналдс по цял свят, допълва БТА.

Двете групи, които си сътудничат от 2019 година, възнамеряват да проучат и разработят съвместно и други ястия и продукти като например пилешко, свинско и яйца на растителна основа, допълват те.

Целта е да се даде възможност на Макдоналдс да предложи широка гама от растителни продукти.

Ям! Брандс първа представи заместител на пилешкото месо на растителна основа чрез веригата Кей Еф Си през 2019 година в САЩ благодарение на сътрудничество с Бийонд мийт. Тази инициатива бе последвана от оферта за пици, чрез Пица Хът, с наденички на растителна основа, доставени от стартъп компанията.

Финансовите параметри на двете споразумения не са оповестени.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар