Bild: Затвориха летището в Хамбург заради въоръжен мъж, нахлул с кола. Предполагат, че е етнически турчин

Bild: Затвориха летището в Хамбург заради въоръжен мъж, нахлул с кола. Предполагат, че е етнически турчин

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Въздушният трафик на летище Хамбург беше напълно спрян заради въоръжен мъж. Това съобщи вестник Bild в събота, 4 ноември .

Според изданието неизвестен е бил забелязан в автомобил „Ауди“ без номера пред първи терминал. Той е пробил защитната бариера и навлязъл в зоната за поддръжка на самолети. „Всички входове на летището бяха блокирани. Въздушният трафик е напълно спрян, всички пристигащи полети са пренасочени към алтернативни места.“


Мъжът е стрелял два пъти и, според говорител на германската полиция, е изхвърлил две горящи бутилки от колата, „коктейл Молотов“.
По-късно служител на реда е заявил, че вече е установен контакт с мъжа, като общуват с него на турски език.

Мъжът спрял колата си точно до пътнически самолет на турските авиолинии. Говорителят на полицията Сандра Льовгрюн обясни, че пътниците са били евакуирани. Според Bild am Sonntag мъжът е бил с четиригодишно дете.

Малко преди служителите по сигурността да забележат мъжа, съпругата му се обадила в полицията и предупредила, че съпругът й се отправя към летището с детето им.

Агенция ДПА съобщи, че причината за действията на мъжа на летището може да е спор за попечителство над детето. По-късно вестник Bild am Sonntag съобщи, че мъжът поискал да лети за Турция с детето.

Предполага се, че мъжът е на 35 години, етнически турчин от германската провинция Долна Саксония. 


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар