BlackBerry окончателно прехвърли смартфоните си под шапката на TCL

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

BlackBerry обяви, че на 15-ти декември е подписала дългосрочно споразумение с TCL Communication, с което окончателно излиза от бизнеса с производство на смартфони. Канадците ще отдават чрез лиценз правата за ползване на марката им върху смартфони.

Занапред TCL Communication ще разработва, произвежда и дистрибутира смартфони с името BlackBerry, като лицензното споразумение включва и ползване на услугите и приложения за сигурност на къпинката

Припомням ви, че компанията вече е партньор на BlackBerry и пусна два разработени от нея модела – BlackBerry DTEK50 и DTEK60. Същите имат хардуерни еквиваленти под логото на Alcatel, за които TCL също държи правата в сферата на смартфоните. 

Така BlackBerry ще завърши прехода към компания за софтуер и решения за сигурност, които в бъдеще очакваме да се появят и в други устройства. 

И все пак – в скорошно интервю шефът на BlackBerry заяви, че има още един телефон, който е вътрешна разработка и предстои да видим. В прессъобщението сега обаче не се споменава нищо по въпроса.

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар