Китай

Bloomberg: За пет месеца Китай е купил повече енергореруси от Русия, отколкото за цялата 2021 година

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Китай е увеличил покупките си на петрол, газ и въглища от Русия с 15 милиарда долара между март и юли 2022 г. в сравнение със същия период на миналата година. Това съобщи Bloomberg в понеделник, позовавайки се на данни от Главната митническа администрация на Китайската народна република.

Китай продължава все повече да разчита на руски енергоносители, отбелязва агенцията. От март до юли 2022 г. Китай е закупил петрол, газ и въглища от Русия за общо 35 млрд. долара, докато през същия период на 2021 г. Китай е закупил руски енергийни ресурси за 20 млрд. долара, съобщава Bloomberg. През юли Китай е внесъл с 14% повече въглища, отколкото през юли 2021 г., допълва агенцията.

На 20 август Reuters, позовавайки се на данни от Главната митническа администрация на Китайската народна република, съобщи, че Русия остава най-големият износител на петрол за Китай за трети пореден месец, изпреварвайки Саудитска Арабия. По-специално през юли Китай е получавал около 1,68 милиона барела руски петрол на ден. От началото на годината Русия е изнесла около 48,4 милиона тона петрол за Китай.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар