Bloomberg: Санкциите срещу Русия не работят

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Въпреки западните санкции върху експорта на руски петрол, Русия увеличава приходите за финансиране на войната в Украйна от няколко месеца.

Bloomberg съобщава, че според данни на руското Министерство на финансите потокът от пари в държавната хазна се увеличава през последните няколко месеца

 

Както показват изчисленията на агенцията, брутните приходи на Руската федерация от трите основни данъчни източника на петродолари почти са се удвоили между април и октомври, възлизайки на повече от 13 милиарда долара миналия месец. Печалбите за октомври надвишиха печалбите за всеки отделен месец през 2021 г.

 

 

Говорител на Министерството на финансите на САЩ каза, че първата фаза на тавана на цените е фокусирана върху намаляване на размера на печалбата, която Русия прави от продажбите на петрол. Втората фаза на Запада ще се фокусира върху увеличаване на разходите, които Русия трябва да плати, за да поддържа доставките.

За да направи това, ведомството започна да налага санкции на корабни компании и плавателни съдове, превозващи петрол, продаван над тавана, и започна да търси начини да увеличи разходите за Русия за използването на нейния сенчест флот.

От началото на пълномащабната война Русия е спечелила около 550 милиарда евро от износа на газ, нефт и въглища. Най-големият купувач беше Европейският съюз. Общо страните от ЕС платиха на Русия 180 милиарда евро. На 16 ноември Съединените американски щати въведоха нови санкции срещу руски компании, както и либерийски танкери, превозващи петрол от Русия. Активите на санкционирани субекти в Съединените щати трябва да бъдат замразени, а на американските граждани и компании е забранено да правят бизнес с тях.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар