Boeing увеличава производството на дронове

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Boeing ще отвори нов производствен център за направата на дроновете MQ-28 Ghost Bat тип “лоялен крило” в Австралия.

Вижте как изглежда MQ-28 Ghost Bat >> >> >>

MQ-28 е ключов компонент от бъдещите планове на Кралските австралийски военновъздушни сили. Военновъздушните сили на САЩ също използват Ghost Bat за тестови цели и дизайнът или негово производно може да бъде претендент за щатската програма Collaborative Combat Aircraft.

Новият завод за MQ-28 ще е разположен в Австралия, като се очаква той да заработи до 2027 година. Производствения център ще е с площ от 9 декара.

Boeing непрекъснато работи за разширяване на възможностите на MQ-28. Ghost Bat е проектиран от самото начало да има висока степен на модулност, по-специално включваща лесно сменяема носова част.

MQ-28 може да се снабди с мощен радар за разузнаване, с боен модул или с комплект за електронна война.

Една от ролите на дрона е да лети до изтребители, като “лоялен помощник”. Той може да се контролира от втория пилот на самолета, за да повиши двойно мощта на радарните и разузнавателните системи. Освен това дронът може да поглъща вражеския огън, ако двойката бъде атакувана.

При работа в екип, съставен от боен самолет и дрон, ефективността се повишава значително, а рискът да хората – става доста по-малък.

Именно възможност за осъществяване на най-различни мисии, благодарение на модулния дизайн, и способността за подпомагане на пилотите превръща MQ-28A Ghost Bat в доста желан от американските ВВС дрон.

През последните няколко години дроновете, предназначени да летят в екип с бойни самолети, се превръщат в нов доста търсен клас.

САЩ също има няколко различни разработки със сходен дизайн, като General Atomics е готов с прототип на дрона Avenger. Русия също има подобна разработка – С-70 “Охотник”. Китай, Великобритания и Турция също да разработват подобни безпилотни системи.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар