Bosch и IBM с общ проект за квантови компютри

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Германската компания Bosch си партнира с американската група IBM в областта на квантовите изчисления, надявайки се да използва технология за компютърни симулации, за да намери заместители на благородните метали и редкоземни елементи, които ще се използват в производството на въглеродно неутрални превозни средства през следващото десетилетие. Това съобщи Ройтерс, цитирайки изказване на главният изпълнителен директор на Bosch Щефан Хартунг.

Ние споделяме нашия опит в симулациите на материали за много специфични области на приложение с IBM, и в замяна получаваме по-задълбочени познания за силата и приложимостта на квантовите изчисления, в това число и за хардуера им„, каза Хартунг.Bosch възнамерява да инвестира 10 милиарда евро (10 милиарда долара) в дигитализация и дигитална свързаност до 2025 г., като новите технологии, фокусирани върху устойчивостта и мобилността, ще представляват две трети от тази сума, пише БТА.


С помощта на бъдещи още по-мощни квантови компютри могат да се правят твърдения за свойствата на нови материали, чрез компютърни симулации. За конвенционалните компютри това би отнело твърде много време и е твърде сложно, съобщават от Bosch.

Германският производител е една от десетте компании, които преди година и половина се обединиха в „Консорциум за квантови технологии и приложения – QUTAC (Quantum Technology and Application Consortium – Qutac), припомни германското издание „Ханделсблат“.

Целта на консорциума е да се създаде основа за „успешна индустриализация“ на квантовите компютри. Освен Bosch в обединението участват и химическата компанията BASF, софтуерният гигант SAP, Deutsche Telekom, Siemens и Volkswagen.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар