Bosch обмисля оферта за придобиването на Whirlpool

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Снимка: Istockphoto by Getty Images

Bosch обмисля оферта за придобиването на Whirlpool

Информацията е на Ройтерс, а говорители на компаниите заявили, че не коментират пазарни слухове

Германският концерн “Бош” (Bosch) обмисля да представи оферта за придобиването на американския производител на битова техника “Уърпул” (Whirlpool). Това са съобщили пред Ройтерс три източника, запознати със ситуацията, предаде БТА.

“Бош” обсъжда с консултанти и с пазарни анализатори дали да отправи предложение за придобиването на американската компания, чиято пазарна капитализация се оценява на около 4,8 млрд. долара. Това е съобщил един от източниците на Ройтерс, пожелал анонимност.

Говорители и на “Бош”, и на “Уърпул” обявиха, че двете компании няма да коментират “пазарни слухове”.

Продажбите на “Бош” през 2023 година се повишиха до 91,6 милиарда евро, съобщи през април българското поделение на компанията. Това е ръст от 3,8 на сто или 8 на сто без ефекта от курсовите разлики. Печалбата от дейността преди лихви и данъци (EBIT) възлиза на 4,8 милиарда евро (2022 – 3,8 милиарда евро).

За 2024 година фирмата очаква ръст на оборота от 5% до 7%, с печалба максимум на нивото на предишната година.

На представянето на годишния отчет на компанията Щефан Хартунг, председател на Управителния съвет на Robert Bosch GmbH, заяви: “През 2023 постигнахме финансовите си цели и засилихме пазарните си позиции в редица бизнес сфери – от полупроводниците до интегрираните строителни системи. Искаме да растем чрез иновации, партньорства и придобивания въпреки икономическия насрещен вятър. Ще се възползваме максимално от възможностите си, докато индустриите ни се трансформират – “Бош” ще се стреми да постигне среден годишен растеж между 6 и 8 на сто, с печалба от поне 7 на сто. Компанията се стреми да се класира сред първите трима доставчици на ключовите си пазари във всички региони на света, пише в съобщението.

В края на 2023 година в компанията са работели 429 416 души по целия свят, което е с 8078 повече от предходната година. През отчетната година броят на служителите нарасна във всички региони, включително и в Германия. Най-силен регионален ръст се отбелязва в Северна и Южна Америка.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар