Boston Dynamics показа Sparkles – космато куче робот, което може да танцува

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Компанията Boston Dynamics разкри Sparkles – куче-робот, облечено в специален костюм, наречен Spot. Костюмът кара Spot да прилича на гигантско куче-играчка. Разработчиците заявиха, че то е създадено, за да изследва “пресечните точки на роботиката, изкуството и забавлението”.

Представеното видео показва как Sparkles танцува заедно с оригиналния Spot. Танцуването на роботите е възможно благодарение на Choreographer – инструмент за създаване и управление на движения по музика чрез API на Spot.

Инструментът Choreographer, който стана достъпен миналата година за клиенти от медийния и развлекателния сектор, запълва пропастта между творческия процес на традиционния хореограф и техническия процес на програмиране на робот. Казано по-просто, дигиталният хореограф анализира физиката и средата на Spot, като дава приоритет на равновесието, преди да следва определени стъпки.

“С този вид интелект, вграден в робота, можете просто да давате инструкции от по-високо ниво и Spot ще свърши останалото. Ако от вас се иска да направите нещо физически невъзможно или ако срещнете проблем, например хлъзгав под, Spot ще намери възможно движение, най-близко до поисканото, и ще го изпълни вместо даденото – подобно на това, което би направил човешки танцьор” – заявяват от Boston Dynamics.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар