Bybit се превърна във втората по големина борса за криптовалути в света

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Борсата за криптовалути Bybit се превърна във втората по големина борса за криптовалути в света по обем на търговията, след като започна активно да набира бивши клиенти на фалиралата платформа FTX, както и потребители в Европа и Русия.

Главният изпълнителен директор Бен Джоу заяви, че растежът на Bybit се дължи на запълването на празнината, оставена от борсата FTX, с услуга, която позволява дигиталните токени да се използват като обезпечение за маржин търговия, според новинарската платформа South China Morning Post.

Когато FTX се срина, ние видяхме определена възможност“, каза Джоу, позовавайки се на фалита на популярната, но измамна платформа на Самуел Банкман-Фрид, който наскоро беше осъден на дълъг срок затвор.

Делът на Bybit в обема на търговията се е удвоил до 16% от октомври насам, изпреварвайки американския лидер Coinbase Global през март, според данни на аналитичната компания Kaiko. Платформата на Джоу е на второ място след Binance Holdings по обем на сделките със спот и деривати.

След срива на FTX Bybit стартира търговска сметка, която позволява използването на повече от 160 токена за крос-маржин търговия. Същевременно потребителите могат да използват нереализираните печалби за откриване на нови позиции. “Направихме нещо, което никой друг не е имал“, каза Джоу. И да, нещата изглеждат доста добре за компанията като цяло, тъй като пазарът на криптовалути преживява нов подем след олюляването на биткойна и скандала около катастрофата на FTX през 2022 година.

Най-големият пазар на Bybit в момента е Европа, на който се падат около 30-35% от обема на търговията, според Джоу. Отделно от това на Общността на независимите държави (ОНД) се пада около една пета, като Русия също действа като най-голям източник на клиенти на борсата и на нея се падат около 20 процента от обема на търговията. Въпреки това Bybit трябва да маневрира в условията на санкции от страна на Запада и САЩ. Bybit проверява руските клиенти и следва “много строги правила за санкции“, подчертава Джоу. Интересно е, че компанията ще отвори офис в Грузия, като ще иска лиценз, след като миналата година получи разрешение за борсова дейност в Казахстан. През август тя планира да открие офис и в Нидерландия.

Bybit се фокусира и върху отношенията между платформите и премиум брокерите, които играят ключова роля в осигуряването на ликвидност на пазара на криптовалути. През май борсата започна да преразглежда отношенията си с тях, за да гарантира, че те се наблюдават по-внимателно.

Компанията има повече от 30 милиона потребители и е една от най-бързо развиващите се криптоборси в света. Обемът на търговията на платформата през миналата година възлиза на 2,9 млрд. щ. долара, което е близо половината от обема на търговията на Binance, възлизащ на 6,3 млрд. щ. долара.

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар