ByteDance: Няма да продадем TikTok на никого

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Китайската компания майка на TikTok, ByteDance, обяви, че няма намерение да продава бизнеса си. Изявлението идва след приет от Вашингтон закон, даващ ултиматум за продажбата на социалната мрежа или за нейната забрана в САЩ.

Джо Байдън подписа закона за забрана на TikTok

“ByteDance няма никакви планове да продава TikTok”, публикува компанията в официалния си акаунт в Toutiao.

Причината за това е, че продажбата би компрометирала алгоритъма на компанията, който е в основата на успеха на TikTok. ByteDance не иска да рискува да загуби своите позиции.

По-рано тази седмица TikTok заяви, че ще оспори в съда “противоконституционния” закон, който “нарушава свободата на изразяване на 170 милиона американски граждани в TikTok”.

Изявлението на ByteDance дойде в отговор на статия от уебсайта на технологичната индустрия The Information, в който се казва, че китайците проучват потенциалната продажба на операцията на TikTok в САЩ без алгоритъма на приложението.

“Съобщенията на чуждестранните медии за ByteDance, продаващи TikTok, не са верни”, каза компанията, цитирана от Би Би Си.

Според TikTok, китайският основател на ByteDance притежава 20% от акциите, чрез контролен дял в компанията.

Около 60% са собственост на институционални инвеститори, включително големи американски инвестиционни компании Carlyle Group, General Atlantic и Susquehanna International Group.

Останалите 20% са собственост на нейните служители по целия свят, а трима от петимата членове на борда на ByteDance са американци.

Така от ByteDance оспорват твърденията на САЩ, че компанията им се контролира от Китайската комунистическа партия.

Китайското правителство също отхвърли подобни опасения като “параноя”.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар