Chrome за Android ще получи гласов асистент за четене на страници

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Новата функция ще ви позволи да слушате, паузирате, преминавате от параграф на параграф, че дори и да връщате или прескачате напред с по 10 секунди, точно както по-популярните подкаст приложения като PocketCasts, например.

Услугата за гласов асистент, който да може да ви асистира при нужда свързана с четенето на дадена уеб страница на нашите телефони, ще бъде по-улеснена от всякога – това научаваме от 9to5Google.

Досега, ако искахме да се възпозлваме от нея, трябваше да използваме Google Assistant, което означаваше отварянето на още едно допълнително предложение. Новата функционалност, която от Google планират обаче, ще бъде интегрирана директно в Google Chrome, за да може удобството за всеки един потребител да е максимално.

google-chrome-listen-to-this-page-tts-scaledgoogle-chrome-listen-to-this-page-tts-2-scaled

Като за начало, опцията ще поддържа 6 езика – английски, испански, френски, немски, арабски и хинди. Планира се наборът от езици да бъде разширяван с времето, но от компанията не се ангажират с конкретни срокове. Налични ще бъдат и редица различни гласове, от които да можем да избираме.

За момента новата функция се намира в тестов период, но широкото ѝ разпространение би трябвало да започне с версия 125 на браузъра на Google. Повече за нея, къде да я откриете и как да я използвате, може да научите в новосъздадената Google Support страничка ТУК.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар