Cortana и WordPad остават в историята много скоро

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Приложенията за Cortana, Tips и WordPad ще бъдат автоматично премахнати за всички потребители, които надградят своите версии на Windows 11 до предстоящия ъпдейт 24H2. Според Microsoft приложенията вече се считат за остарели.

Информацията за премахването на трите приложения от Windows 11 бе споделена от самите Microsoft в блог пост, който дава допълнителна информация какво още ще бъде включено в новата актуализация на операционната им система.

Намеренията на редмъндския софтуерен гигант да ликвидира Cortana се потвърдиха още миналата година, когато информацията бе споделена в статия на техния сайт за поддръжка, а по късно самото приложение бе премахнато в превю версиите на 24H2, които са част от Insiders програмата на компанията.

windows-11-24h2

WordPad ще спре своето съществуване като част от операционните системи Windows след 28 години вярна служба, появил се за първи път в Windows 95. От 2020 г. насам, той може да бъде свалено от потребителите по желание и не е част от задължителния софтуерен пакет. Преустановяването на Tips пък бе обявено през ноември. То също бе част от софтуерната платформа на Microsoft, по един или друг начин, от 1995 г. до днес.

MSFT-Colorful-flower-in-the-Paint-app VP5-1066x600

Разбира се, всяко едно от тези решения не можем да приемем за финално, докато не го видим с очите си. Припомняме, че през 2019 г. от компанията обявиха, че ще премахнат оригиналната версия на Paint от своята операционна система, оставяйки потребителите си единствено с новата и подобрена версия – Paint 3D. Множествотo оплаквания от техни клиенти, както и масирана кампания в социалните мрежи обаче доведоха до отмяна на решението. Днес класическият Paint вече не е системно приложение, но е опционално такова, достъпно през Windows Store.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар