COVID-кризата е напълно изпусната

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Хора с хрема, кашлица и температура не се преглеждат – да се обаждат на личния си лекар или на РЗИ”. С този надпис на входа на кварталната поликлиника, където е спешният кабинет и кабинетите на самите лични лекари, стартира онлайн лечението на клетниците в района, в който живея.

Един телефонен секс криво ляво може и да го избуташ до края, но успешно лечение от коронавирус вече е висш пилотаж в дигиталните отношения.

Създадоха “зелени коридори” за пазаруване на пенсионерите, без да може друг да припари до аптека и магазин няколко часа през деня, а най-уязвимата на коронавирус възрастова група е тази от 40 до 49 години. Не си мислете, че следващата са хората над 65. Нищо подобно – това е групата от 50 до 59 г. Пенсионерите, с цялото ми уважение към баба и дядо, не са и третата по уязвимост на коронавирус възрастова група. За съжаление тя е тази на 30 до 39 годишните.

И всички тези хора трябва да пращат родители и баби, ако живеят с тях, да им купят аспирин и телефонен антибиотик. Който пък се изписва само с рецепта, а ти не можеш да стигнеш до общопрактикуващият си лекар. Електронна рецепта са виждали само няколко човека, пробвали специални гъби. Когато се вземат мерки заради самите мерки, “щото после ще ни упрекнат, че сме били пасивни”, логично е те да са идиотски.

“Хората ще започнат да умират от пневмонии по домовете си”, каза онзи ден едно софийско джипи. И действително така се очертава. Седиш си, кашляш си, джипито ти сменя телефонно антибиотика през няколко дни, докато просто не се кротнеш завинаги.

В момента няма кой да преслуша със стандартна, вехта, класическа слушалка кашлящ човек, това е положението. Линейката е някакъв блян, какъвто и Дебелянов не е сънувал. И ако въобще някога се появи, то е ако разполагаш с положителен тест. Евтините тестове дават масово отрицателен резултат, скъпите излизат на цената на нов телевизор за стандартно семейство.

Телевизор, по който да гледаме напълно психясалия министър-председател, возещ чиновници из налудния си “успешен” свят…

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар