COVID мерки в Москва: Възрастните ще трябва да си останат вкъщи за 4 месеца

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кметът на Москва Сергей Собянин обяви връщането в руската столица на някои ограничителни мерки, свързани с COVID пандемията.

Градската управа на Москва нареди във вторник на възрастните хора (на и над 60-годишна възраст) да си останат вкъщи в продължение на четири месеца. Също така се настоява поне 30% от служителите на предприятията, пътуващи ежедневно на работа, да преминат към работа от разстояние (работа от вкъщи) като част от планираните ограничения, предаде БНР.

Работниците, които са били напълно ваксинирани или наскоро са се възстановили от COVID-19, няма да бъдат засегнати от промяната.

Решението идва, тъй като Московският регион регистрира най-големия брой положителни случаи в Русия през последните седмици. Новите правила влизат в сила от 25 октомври, се казва още в изявление на градската управа.

Русия днес отчете нов рекорд от 1015 смъртни случая, свързани с коронавируса – най-високият брой за денонощие от началото на пандемията, както и 33 740 нови инфекции за последните 24 часа.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар