Covid-19 е икономическо и политическо оръжие, да изринем НОЩ!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Заедно с политическата власт у нас, трябва да се смени и медицинската, която отговаря за борбата с коронавируса. Такова мнение изрази пред Дарик инфекционистът доцент Атанас Мангъров. Според него щабът би следвало да се оглавява от епидемиолог. Той е скептичен, че ще има подобна промяна на база на отношението към Ковид-19 на партиите, които влизат в Народното събрание.

„В „Има такъв народ“ няма лекари, които да подкрепят тези мерки. Там е проф. Андрей Чорбанов, който е имунолог, биолог и човек на науката. Той има доста правилно отношение към това, което се случва, но не му е работа. В „Демократична България“ има пък привърженици на радикалните рестрикции“, каза той.

По думите му новият министър-председател трябва да премери как се води борбата срещу коронавируса и е съвсем възможно той да сервира още от същото.

Доцент Мангъров обяви, че има резерви срещу ваксината на Астра Зенека заради случаите на тромбози. За него при нормални обстоятелства тази ваксина нямало да бъде одобрена.

Той припомни тезата си, че всички желаещи да се имунизират участват в третата фаза на изпитване на всичките одобрени ваксини. Доцент Мангъров разказа, че има пациенти, които са ваксинирани и боледуват като всички останали.

За него е важно да се ваксинират хората с хронични заболявания и рисковите след консултация с наблюдаващия ги лекар.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар